Bästa UV-tält: Bäst i test 2024

Välkommen till vår lista över bästa UV-tält på marknaden! UV-tält ett oumbärligt tillbehör för solskydd vid utomhusaktiviteter. Vår dedikerade testpanel har noggrant granskat och rangordnat de bästa alternativen i vår UV-tält bäst i test lista för att hjälpa dig att hitta det perfekta UV-tältet för dina behov.

Och vi har inte bara handplockat de bästa produkterna enligt vår testpanel, vi har också skapat en guide med experttips och köpråd för att hjälpa dig hitta rätt. Läs mer för att hitta bästa UV-tält för långa lata dagar i solen.

Sammanfattning av bästa UV-tält

 1. Swimpy UV-tält XL – Bäst i test 2024
 2. Liewood Cassie UV-tält – Finast design
 3. Lifeventure Compact UV-tält – Bäst utrymme
 4. Nordbjørn Twilight UV-tält – Kompakt och budgetvänligt alternativ

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.


Bäst i test UV-tält – Behaglig skugga under långa stranddagar

1. Swimpy UV-tält XL

Swimpy UV-tält XL

Swimpy UV-tält XL erbjuder en utmärkt skuggig och skyddande plats för barn under soliga stranddagar. Med sina generösa dimensioner på L210 x B115 x H115 cm erbjuder det gott om utrymme för hela familjen att njuta av strandlivet utan att trängas.

Detta UV-tält är tillverkat av slitstarkt polyester och har en glasfiberstomme som gör att detta tält är både robust och lätt att sätta upp.

Swimpy UV-tält XL förvaringsväska

Föräldrarpanelens ord:Jag och min familj blev positivt överraskade av Swimpy UV-tältet. Det var enkelt att sätta upp och erbjöd tillräckligt med skugga för oss alla att njuta av stranden utan att oroa oss för solens farliga strålar. Den svala känslan från det nätliknande underlaget var en extra bonus.

Plus i kanten för den medföljande förvaringsväskan som gjorde transporten till och från stranden mycket smidigare. Min enda önskan skulle vara att det var UPF 50+, däremot har mina barn UV-kläder på sig. Ett riktigt bra UV-tält för familjer som letar efter UV-skyddande och bekvämt strandtält.”

Swimpy UV-tält XL bakifrån

Om Swimpy UV-tält XL

 • Tillgängliga färger: Blå
 • Storlek: L210 x B115 x H115 cm
 • Förpackningens längd: 52 cm
 • Material: 100% Polyester, glasfiberstomme.
 • UV-skydd: UPF 30+
 • Inkluderar: Förvaringsväska, instruktionsmanual.

Fördelar med Swimpy UV-tält XL

 • UV-skydd som skyddar mot både UVA och UVB-strålning.
 • Generöst utrymme gör det här tältet perfekt för familjer.
 • Designen gör tältet enkelt att sätta upp och packa ihop igen.
 • Svalt och bekvämt tack vare det nätliknande underlaget.

Nackdelar

 • Endast UPF 30+, vilket är något lägre än en del liknande produkter erbjuder.

2. Liewood UV-tält Cassie

Liewood är ett charmigt pop-up-tält med ett livligt havsmotiv från Liewood. Perfekt för trädgårdslekar eller strandutflykter, detta tält erbjuder UV-skydd för att skydda mot solens strålar, sand och vind.

Med enkel montering och ihopfällning är det en bekväm följeslagare för alla utomhusaktiviteter. Levereras komplett med 6 tältpinnar och en praktisk förvaringspåse.

Du har väl inte missat Liewood´s charmiga badskor som lämnar pandaformade avtryck på mjuka ytor? Du hittar blandannat Liewood och andra märken här – bästa badskor för barn!

Föräldrarpanelens ord: ”UV-tältet från Liewood är både fint och funktionellt. Med sin charmiga design och praktiska funktioner har det blivit en riktig favorit hemma hos oss. Det pop-up-tältet var enkelt att sätta upp och fälla ihop, vilket gjorde det till ett smidigt val för familjeutflykter.

Dess UV-skydd och ventilation ger oss extra trygghet och komfort under långa dagar utomhus. Även om storleken är lite begränsad, är det fortfarande ett utmärkt val för barnens äventyr.”

Om Liewood UV-tält

 • Tillgängliga färger: Seashell, Sea Creature/Sandy
 • Storlek: Höjd: 90 cm, Bredd: 150 cm, Djup: 110 cm
 • Material: 100 % polyester
 • UV-filter: 50+
 • Ventilationsfönster: Ja
 • Certifieringar: CE-märkt, UKCA-märkt

Fördelar med Liewood UV-tält

 • Pop-up-funktion gör att det är enkelt att sätta upp och fälla ihop tältet.
 • Effektivt UV-skydd med UV-filter 50+.
 • Praktiskt ventilationsfönster ger ventilation och sikt från tältet

Nackdelar

 • Tältets relativt kompakta storlek begränsar dess användbarhet för vuxna.

3. Lifeventure Compact UV-tält

Lifeventure Compact UV-tält

UV-tältet från Lifeventure är ett pålitligt val för solskydd under utomhusaktiviteter. Tillverkat i material med UPF 50+ skydd, erbjuder det effektivt skydd mot solens strålar. Tältet har gott om plats och en dragkedjestängning.

Med medföljande pinnar kan det enkelt förankras i marken för stabilitet, vilket gör det perfekt för stranden, parken eller utflykter.

Föräldrarpanelens ord: ”Lifeventure UV-tält imponerar verkligen med sin höga kvalitet och användarvänliga design. Det rymliga interiören och dragkedjestängningen gör det till ett perfekt val för familjeutflykter. Vi är särskilt imponerade av dess robusta konstruktion och förmågan att säkert förankra det i marken, vilket ger oss extra trygghet under alla väderförhållanden.

Med sitt höga UV-skydd och slitstarka material är detta tältet som kommer att följa med oss på våra utomhusäventyr under många år framöver.”

Lifeventure Compact UV-tält

Om Lifeventure Compact UV-tält

 • Tillgängliga färger: Orange/Grå
 • Storlek: Höjd: 88 cm, Längd: 150 cm, Bredd: 130 cm
 • Vikt: 1,4 kg
 • Material: Ej specificerat, men UPF 50+ skydd

Fördelar Lifeventure Compact UV-tält

 • Rymliga dimensioner samt en dragkedjestängning erbjuder tältet bekvämt utrymme och enkel åtkomst.
 • Stabil förankring med medföljande pinnar.
 • Högkvalitativ konstruktion som ger ett stabilt tält.

Nackdelar

 • Något högre pris.
 • Svårare att montera än en del andra.

4. Nordbjørn Twilight UV-tält

Nordbjorn Twilight UV-tält navy

Nordbjørn Twilight UV-tält är utformat med fokus på solskydd, med en imponerande UPF 50+ skyddsnivå. Med tydliga instruktioner och en praktisk förvaringsväska är det perfekt för att ge svalkande skugga på stranden eller andra utomhusaktiviteter. Tillverkat av polyester och glasfiber är det stabilt och smidigt att använda.

Föräldrarpanelens ord: ”Nordbjørn Twilight UV-tält ger ett effektivt solskydd och erbjuder en användarvänlig design. Det är lätt att sätta upp och förankra i marken, och den medföljande förvaringsväskan gör det enkelt att transportera.

Trots sin kompakta storlek är tältet stabilt och pålitligt, men dess begränsade utrymme kan vara en liten nackdel för vuxna som vill göra sina barn sällskap därinne.”

Nordbjorn Twilight UV-tält navy förvaringsväska

Om Nordbjørn Twilight UV-tält

 • Tillgängliga färger: Navy
 • Storlek: Höjd: 75 cm, Längd: 155 cm, Bredd: 100 cm
 • Material/Stomme: Polyester, Glasfiber
 • UV-skydd: UPF 50+
 • Tillbehör: Förvaringsväska

Fördelar med Nordbjørn Twilight UV-tält

 • Effektivt UV-skydd med UPF 50+ skyddsnivå.
 • Tältet är enkelt att sätta upp och kan förankras i marken för extra stabilitet. 
 • Den medföljande förvaringsväskan gör det enkelt att bära med sig på utflykter.
 • Interna förvaringsfickor erbjuder en praktisk lösning för att hålla små tillbehör organiserade.

Nackdelar

 • En nackdel med detta tält är dess begränsade storlek.
UV-tält

Köpguide: Att tänka på när du ska köpa UV-tält

Att välja rätt UV-tält är avgörande för att säkerställa en säker och bekväm utomhusvistelse för dig och din familj. Här är några faktorer att tänka på innan du gör ditt köp:

UV-skyddsnivå

När du väljer ett UV-tält är det viktigt att ta hänsyn till dess UV-skyddsnivå. Tält med hög UPF (Ultraviolet Protection Factor) ger effektivt skydd mot skadliga solstrålar och kan hjälpa till att minska risken för solbränna och hudskador. Vi rekommenderar att välja ett tält med UPF 50+ för maximalt skydd.

För största möjliga skydd mot UV är det bäst att använda sig av solkräm för barn.

Storlek

Tänk på hur många personer som behöver rymmas i tältet. Om du planerar att använda det för familjeutflykter eller picknickar, välj ett tält med tillräckligt utrymme för alla att sitta eller ligga bekvämt.

Samtidigt vill man ha ett tält som är lätt att bära med sig och enkelt att montera och packa ihop.

Material och konstruktion

Kvaliteten på material och konstruktion är avgörande för tältets hållbarhet och skyddsförmåga. Se till att tältet är tillverkat av slitstarkt material som klarar av att stå emot sol, vind och vatten.

En robust ram och förstärkta sömmar är också viktiga funktioner att leta efter för att säkerställa att tältet håller i längden.

Ventilation

Ett bra UV-tält bör ha tillräcklig ventilation för att förhindra överhettning och säkerställa en behaglig luftcirkulation inne i tältet. Fönster eller ventilationsöppningar är fördelaktiga funktioner som kan hjälpa till att hålla temperaturen nere och förhindra kondensbildning.

Portabilitet och förvaring

Ta hänsyn till tältets portabilitet och hur lätt det är att transportera och förvara när det inte används. Vissa tält kommer med praktiska förvaringsväskor som gör det enkelt att bära med sig på utflykter eller förvara när det inte används.

Tänk på vikten och storleken på tältet när det är packat för att säkerställa att det passar dina behov.

Så testade vi och valde ut produkterna

Vi inledde vår process genom att noggrant se vilka produkter som fanns tillgängliga på marknaden. Vi började sedan med att granska andra rekommendationer. Därefter valde vi ut de produkter som verkade mest lovande.

För att göra vårt val så objektivt som möjligt lät vi föräldrar och barn testa produkterna och ge sina bedömningar. Med hjälp av denna strategi kan vi vara säkra på att produkterna som inkluderas i vår topplista håller hög kvalitet.

Vanliga frågor om UV-tält och UV-skydd

Varför är UV-skydd viktigt när man är utomhus?

UV-skydd är viktigt eftersom det hjälper till att minska risken för hudskador, solbränna och långvariga hälsoproblem såsom hudcancer.

Det skyddar huden från skadliga UV-strålar som kan orsaka skador även vid kortvarig exponering.

Hur fungerar UV-skydd i ett tält?

UV-skydd i ett tält fungerar genom att blockera eller filtrera bort de skadliga UV-strålarna från solen.

Materialen som används är utformade för att reflektera, absorbera eller sprida UV-strålarna för att minimera deras påverkan på människors hud.

Vilken UPF-nivå bör jag leta efter i ett UV-tält?

UPF (Ultraviolet Protection Factor) mäter effektiviteten hos ett material att blockera UV-strålar. För optimalt skydd bör du leta efter ett UV-tält med en UPF-nivå på 50+.

Hur rengör jag ett UV-tält?

Det bästa sättet att rengöra ett UV-tält är att följa tillverkarens rekommendationer. Vanligtvis kan du rengöra det med en fuktig trasa eller svamp och mild tvål.

Undvik att använda hårda kemikalier eller blekmedel som kan skada UV-skyddet eller materialet.