Vilka är Babblarna?

Välkommen till Babblarnas värld! Här bor de lustiga figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo (samt hunden vovvo, papegojan Faffa och roboten Klonk). Alla naturligtvis döpta efter små barns språkljud och stavelser för att göra inlärningen mer interaktiv och underhållande.

Genom att sjunga, dansa, använda sig av färger och former hjälper Babblarna till att utveckla små barns språk på ett underhållande och roligt vis. Babblarna blir snabbt favoriter hos små som stora barn och det är bara en tidsfråga tills de allra minsta vill besöka Babblarnas värld om och om igen!

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Om Babblarna

Babblarna är skapade av Kajsa Gordan och föddes ur hennes önskan att hjälpa barn med språkutveckling på ett roligt och lekfullt sätt. Figurerna har olika personligheter och egenskaper som representerar olika språkljud och stimulerar barnens intresse för kommunikation. Babblarna använder sig av enkla ord och meningar, vilket gör det lätt för barn att följa med och härma.

Metoden som Babblarna använder kallas Babblarnas metod och har implementerats i olika läromedel, inklusive böcker, appar och animerade filmer. Denna metod fokuserar på att koppla ihop ljud med objekt och situationer för att göra språkinlärningen intuitiv och rolig för barnen. Genom att kombinera ord med rörelser och sång skapas en interaktiv inlärningsmiljö.

Babblarna har blivit populära bland förskolor, föräldrar och pedagoger som ser värdet av att integrera lekfulla och kreativa metoder för att stödja barns språkutveckling. Deras närvaro sträcker sig över olika medier, vilket ger barn möjlighet att möta Babblarna i olika sammanhang och stärka sin förståelse för språket på ett lustfyllt sätt.

Babblarna sånger och interaktivt material

Babblarna blandar musik och språklek på ett utbildande sätt och blir snabbt en favorit hos små barn. Babblarnas musik och sånger finns tillgängliga på olika plattformar för barnunderhållning, både online och offline. Här är några platser där du kan hitta Babblarnas sånger:

 • YouTube: Många Babblarna-sånger och videor finns tillgängliga på YouTube. Du kan hitta officiella kanaler eller användargenererat innehåll med Babblarna-låtar.
 • Babblarna-appar: Det finns appar som är speciellt utformade för barn och innehåller Babblarnas sånger och interaktiva aktiviteter. Dessa appar kan vara tillgängliga för nedladdning på olika plattformar, inklusive App Store och Google Play.
 • Babblarna-böcker och DVD: Babblarnas sånger finns ofta i form av böcker och DVD-skivor. Dessa material kan köpas online eller i fysiska butiker som fokuserar på barnprodukter och utbildningsmaterial.
 • Streamingtjänster för barninnehåll: Vissa streamingtjänster som är inriktade på barninnehåll kan också inkludera Babblarnas sånger i sitt utbud. Det kan vara värt att undersöka barnvänliga streamingplattformar.
 • Officiella Babblarna-webbplatsen: Babblarna kan också erbjuda sina sånger och material direkt på sin officiella webbplats eller genom samarbete med andra plattformar för barninnehåll.

Ditt barn kanske även gillar Greta Gris som har ett liknande upplägg.

Leksaker och böcker med Babblarna-tema

Det finns ett brett utbud av leksaker och böcker med Babblarna-tema som är tillgängliga för barn. Här är några exempel på bland annat leksaker, spel och böcker:

Leksaker för små och mellanstora barn

Babblarna mjukisdjur

Babblarna mjukisdjur: Mjuka gosedjur eller plyschfigurer av Babblarna-karaktärerna är populära leksaker för små barn.

Babblarna pussel: Pussel med bilder av Babblarna kan vara ett roligt och utvecklande sätt för barn att förbättra sina pussel– och koordinationsförmågor.

Babblarna figurer

Babblarna figurer: Det finns lekset och actionfigurer som representerar Babblarna-karaktärerna, vilket ger barnen möjlighet att skapa sina egna äventyr och leka med sina favoritfigurer.

Interaktiva Babblarna-leksaker: Vissa leksaker är utformade för att vara interaktiva och kan svara på beröring eller rörelse, vilket kan stimulera barns nyfikenhet och lärande.

Babblarna klossar leksaker

Eller är du intresserad av den bästa lära gå vagn till ditt barn med fantastiska Babblarna motiv på?

Babblarna böcker för att läsa ensamma eller tillsammans

babblarna böcker
 • Babblarna pekböcker: Enkla pekböcker med färgglada bilder och Babblarna-karaktärerna kan vara en bra introduktion till läsning för små barn.
 • Babblarna äventyrsböcker: Berättelser och äventyr med Babblarna-karaktärerna i huvudrollen kan engagera barn och främja fantasifullt tänkande.
 • Ljudböcker med sånger: Böcker som innehåller ljudspår med Babblarna-sånger ger barnen möjlighet att lyssna och sjunga med medan de bläddrar i boken.
 • Babblarna lär-dig-böcker: Pedagogiska böcker som fokuserar på språkutveckling och grundläggande kunskaper med hjälp av Babblarna-metoden.

Att lyssna på en ljudbok innan man ska sova eller bläddra i boken ”Natti natti Babblarna” är en bra strategie för att få barn att sova i egen säng.

Babblarna spel för alla åldrar

Det finns olika Babblarna-spel som är utformade för att underhålla och stimulera barns lärande. Här är några exempel på Babblarna-spel:

 • Babblarna memory: Ett memory-spel där barnen matchar bilder av Babblarna-karaktärerna eller relaterade objekt för att förbättra sina minnesfärdigheter.
 • Babblarna spel-appar: Det finns appar och datorspel som är speciellt designade för barn och innehåller interaktiva aktiviteter med Babblarna-karaktärerna. Dessa spel kan täcka olika ämnen som färger, former och siffror.
 • Babblarna pek-och-pyssla-spel: Interaktiva spel där barnen kan peka, dra och släppa för att lösa enkla pussel eller utforska olika scener med Babblarna-tema.
 • Babblarna brädspel: Det finns brädspel som använder Babblarna-karaktärerna som en del av spelet. Dessa spel kan fokusera på olika färdigheter som samarbete, strategi eller grundläggande kunskaper.
 • Babblarna mobilspel: En del mobilspel är utvecklade med Babblarna-tema och kan erbjudas som en rolig och interaktiv plattform för barn att lära sig och spela.

Tips! Låt barnet ta med sig Babblarna spel under tiden hen ska sitta på pottan för att få lite underhållning.

bebis med mobil

Finns online och i leksaksbutiker

Så ditt barn är redan förtjust i Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo? Då undrar du förstås var man hittar roliga Babblarna-produkter? Faktum är att Babblarna numera finns att få tag på nästan överallt. Både online och offline. Här är några platser där du kan hitta dem:

Köpa Babblarna online

 • E-handelsplatser: Populära e-handelsplatser som Amazon, CDON, och Bokus kan erbjuda ett brett utbud av Babblarna-spel och produkter.
 • Officiella webbplatsen: Babblarnas officiella webbplats kan erbjuda produkter direkt eller vägledning om var du kan hitta dem online.
 • Specialiserade barnbutiker: Webbplatser eller onlinebutiker som är specialiserade på barnprodukter och leksaker kan också erbjuda ett urval av Babblarna-spel och leksaker.

Babblarna i fysiska butiker

 • Leksaksaffärer: Stora kedjor som BR Leksaker eller mindre leksaksbutiker kan ha ett utbud av Babblarna-produkter.
 • Bokhandlar: Vissa större bokhandelskedjor kan också erbjuda Babblarna-böcker och spel i barnavdelningen.
 • Varuhus: Avdelningar som är inriktade på barnprodukter i större varuhus kan också ha Babblarna-spel tillgängliga.

Sammanfattning

Babblarna har etablerat sig som en lekfull och inspirerande resurs för barns språkutveckling, och deras närvaro sträcker sig över en mängd olika medier, från sånger och böcker till appar och leksaker. Genom Babblarnas metod har skaparna lyckats skapa en pedagogisk upplevelse som inte bara är informativ utan också rolig för de små.

De färgglada figurerna och deras engagerande aktiviteter har Babblarna blivit en omtyckt följeslagare för föräldrar, förskolor och barn runt om i världen. Med ett rikt utbud av produkter tillgängliga både online och i fysiska butiker fortsätter Babblarna att sprida glädje och främja lärande i de tidigaste stadierna av barns uppväxt.

Så, välkommen till Babblarnas värld, och till Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo, där lek och lärande får gå hand i hand för att stödja varje barns unika resa mot språkkunskap och kommunikation.

babblarna små figurer