Bäst i test: Bästa sulkyn 2023

Den bästa sulkyn är alltid ett aktuellt ämne. Oavsett om jakten är i full gång, eller om du mest kikar runt inför framtiden, är vi här för att guida dig genom djungeln av alternativ.

I denna omfattande artikel kommer vi att presentera de bästa sulkyvagnarna på marknaden, noga utvärdera deras fördelar och nackdelar, samt belysa deras specifika egenskaper.

Dessutom kommer du att kunna ta hjälp av vår köpguide som kan ge dig insiktsfulla tips och råd så att du kan göra det bästa valet för dig och din familj. Läs vidare när vi besvarar de vanligaste frågorna och hjälper dig att hitta den perfekta sulkyn för dina behov år 2023.

Bästa sulky sammanfattning

 1. Britax B-Agile R – Bäst i test 2023
 2. Baby Jogger City Mini GT 2.1 – Bästa sulky med tre hjul (och hög maxvikt!)
 3. Baby Jogger City Tour 2 – Bästa kompakta sulky
 4. Britax B-Agile M – Bästa budget & populära sulkyn
 5. Nordic Crown Spin – Bästa sportiga sulky

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Bäst i test: Bästa sulkyn 2023 – Våra toppval

1. Britax B-Agile R

Britax B-Agile R är den perfekta kombinationen av komfort, stil och smidighet. Denna sulkyvagn har fått höga betyg och positiva recensioner, och den lever upp till Britax Römer's rykte för högkvalitativa produkter. Med en stilfull design och en mängd användbara funktioner är denna vagn en pålitlig följeslagare både i vardagen och på semestern. Om du letar efter en vagn som fungerar bäst att resa med kika in vår resa med barnvagn.

Britax B Agile R listas i vårt bäst i test då den uppfyller flera av de saker som vi anser att en sulky bör göra. En av de mest imponerande funktionerna hos Britax B-Agile R är dess förmåga att bidra men hög komfort för barnet. Med möjlighet till fullt liggläge och ett justerbart fotstöd kommer ditt barn att sitta bekvämt i en rymlig sittdel.

En av höjdpunkterna hos Britax B-Agile R är suffletten som förtjänar en mindre eloge. Inte bara ger den effektiv skugga mot solens strålar, den erbjuder ett skydd mot skadliga UV-strålar.

När det gäller bekvämlighet för föräldrarna är Britax B Agile R ett utmärkt val. Swing away-bågen gör det enkelt att komma åt barnet, och den praktiska mugghållaren är perfekt för ditt morgonkaffe på morgonpromenaden. Det är dessa små extra detaljer som verkligen gör skillnad.

En av de saker vi uppskattar särskilt mycket med Britax B-Agile R är dess kompakta och lätthanterliga design. Den går att fälla ihop med en enkel handrörelse och blir som ihopfälld mer kompakt än de flesta sulky på marknaden. Slutligen erbjuder dess rymliga varukorg gott om utrymme för alla dina nödvändigheter.

Det här är absolut en av de snyggare sulky modellerna i testet och kan gott och väl mäta sig med Baby Jogger City Mini i vikt, men når inte riktigt den lätthet som Baby Jogger City Tour erbjuder.

Testpanelen har haft delade meningar om huruvida Britax B Agile R eller Baby Jogg City Mini GT 2 förtjänar första plats i detta bäst i test, men efter omröstning vann denna modell tack vare sina fyra hjul istället för Baby Jogger City Mini GT 2s tre hjul.

Fakta om Britax B Agile R

Produktinformation
Maxvikt 22 kg
Vikt på vagnen 10,5 kg
Storlek hopfälld (Längd) 69 cm
Storlek hopfälld (Bredd) 56 cm
Storlek hopfälld (Höjd) 36 cm
Typ av hjul Punkteringsfria skumhjul
Framhjul Svängbara framhjul
Ryggstöd Steglöst ställbart, liggläge

Höjdpunkter hos Britax B Agile R

 • Snygg design som finns i flera olika färger
 • Vagnen har svängbara hjul fram
 • Passar både mindre och lite större barn tack vare en rymlig sittdel
 • Har en lång sufflett som erbjuder bra skugga
 • Går att fälla ihop med en hand
 • Väldigt bra pris för kvalitet

2. Baby Jogger City Mini GT 2.1

Baby Jogger City Mini GT 2.1 är den senaste uppgraderingen av den populära sulkyvagnen Baby Jogger City Mini GT 2 från Baby Jogger, som har varit en favorit bland föräldrar i många år. Denna sulky erbjuder en lyxig känsla och förbättrad komfort, samtidigt som den behåller de egenskaper som gjorde föregångaren så omtyckt. Bra att veta om Baby Jogger City Mini GT 2.1 är att det är en vagn med tre hjul, något som tillverkaren är något av en expert på.

GT 2.1 har fått en modernare och lyxigare design som ger den en sofistikerad känsla trots att det är en sulky. Tygerna är bekväma och slitstarka. Hjulen på denna sulky är punkteringsfria och tåliga nog för att hantera olika typer av terräng, inklusive grusvägar, gräsmattor och snö.

Baby Jogger City Mini GT 2.1 erbjuder en smidig och följsam körkänsla. Den har fjädring som ger en mjuk och bekväm åktur för ditt barn, och den känns aldrig stötig eller obekväm. Det hjälper även att vagnen har ett ställbart hantag som bidrar till att förare av olika längd kan ha ett beklvämt grepp om vagnen.

Sittdelen är rymlig och kan rymma barn upp till 4-5 år. Något som dessutom stärks av att maxvikten på barnet kan vara upp till 35 kg. Något som är relativt ovanligt för sulkys som vanligtvis har en maxvikt omkring 20-25 kg.

Ryggstödet är steglöst justerbart, vilket innebär att du kan luta det från ett svagt tillbakalutat sittläge till ett helt plant liggläge. Dessutom finns ett meshnät under suffletten för ökad ventilation. Det justerbara fotstödet är ett bekvämt tillägg som bidrar till barnets komfort även om de skulle ta en tupplur i vagnen. Selen är fempunktssele som är enkel att justera och kan tas isär i fem separata remmar för extra säkerhet.

Baby Jogger City Mini GT 2.1 är en sulkyvagn som erbjuder hög kvalitet och god komfort för både föräldrar och barn. Dess robusta konstruktion, smidiga körkänsla och användarvänliga funktioner gör den till ett utmärkt val för familjer som söker en pålitlig och stilfull sittvagn. Med en maxvikt på 35 kilo och en rekommendation för barn mellan 6 månader och 4 år, är GT 2.1 en pålitlig följeslagare för många års äventyr.

Fakta om Baby Jogger City Mini GT 2.1

Produktinformation
Maxvikt 35 kg
Vikt på vagnen 9,5 kg
Storlek hopfälld (Längd) 79 cm
Storlek hopfälld (Bredd) 64,5 cm
Storlek hopfälld (Höjd) 25 cm
Typ av hjul Punkteringsfria skumhjul
Framhjul Swivel
Ryggstöd Ställbart, fullt liggläge, steglöst

Höjdpunkter hos Baby Jogger City Mini GT 2.1

 • Hög maxvikt på 35 kg
 • Vagnen har en låg vikt
 • Design med tre hjul för de som föredrar
 • Justerbart handtag och steglöst liggläge
 • Lätt att manövrera
 • Enkel att fälla ihop
 • Kvalitativt välkänt varumärke

3. Baby Jogger City Tour 2 sulky

Baby Jogger City Tour 2 har tagit barnvagnsupplevelsen till en ny nivå med flera fantastiska uppdateringar från den tidigare populära modellen av samma sulky. Den här smidiga och högkvalitativa sulkyvagnen är idealisk för resor, bilutflykter eller för vardagligt bruk när du behöver en pålitlig och kompakt barnvagn.

Baby Jogger City Tour 2 är den ultimata följeslagaren för alla dina äventyr. Den är lätt och smidig att fälla ihop med endast en hand. Dess kompakta storlek gör att den smidigt kan förvaras i den medföljande väskan.

Trots att Baby Jogger City Tour 2 är både lätt och kompakt har man lyckats skapa en vagn som fungerar gott och väl som vardagsvagn om du rör dig i stadsmiljöer. Dessutom har man lyckats inkludera flera olika uppskattade funktioner utan att kompromissa med de tidigare modellerna av vagnen. Den har ett ställbart fotstöd som tillsammans med det steglösa justerabara liggläget gör det möjligt för ditt barn att koppla av i ett nästintill fullt liggläge.

Hjulen på Baby Jogger City Tour 2 är tillverkade av gummi och är punkteringsfria, vilket säkerställer en smidig och bekymmersfri körupplevelse. Framhjulen är dessutom låsbara för att klara tuffare terräng. Men den här vagnen är inte gjord för skogspromenader – det bör man bära med sig.

Baby Jogger City Tour 2 kan kompletteras med en liggdel, om du önskar använda vagnen från födseln. Annars är vagnen lämplig från 6 månader och tills dess att barnet väger maxvikten 22 kg. Något som bör ge dig många års användning av vagnen.

Fakta om Baby Jogger City Tour 2

Produktinformation
Maxvikt 22kg
Vikt på vagnen 6,5 kg
Storlek hopfälld (Längd) 59 cm
Storlek hopfälld (Bredd) 50 cm
Storlek hopfälld (Höjd) 19 cm
Typ av hjul Punkteringsfria gummihjul
Framhjul Swivel
Ryggstöd Steglöst fällbart

Höjdpunkter hos Baby Jogger City Tour 2

 • Lätt att fälla ihop
 • Mer kompakt än de allra flesta ihopfällt läge
 • Punkteringsfria hjul
 • Låg vikt (även jämfört med Baby Joggers andra sulky)
 • Rymlig sittdel som även passar för äldre barn och ger lång användningstid
 • Kan användas från nyfödd till lite större barn
 • Ställbart ryggstöd och fotstöd som ger bra liggläge

4. Britax B-Agile M

Letar du efter en prisvärd sulky som kombinerar bekvämlighet och funktionalitet? Då kan Britax B-Agile M vara det perfekta valet för dig. Denna sittvagn är utformad med fokus på både ditt och ditt barns komfort och behov samtidigt som man lyckats hålla priset för konstruktionen nere på en mycket bra nivå.

Till att börja med är det värt att nämna att Britax B-Agile M har en maxvikt på 22 kg, och rymmer enkelt även de något större vagnåkande barnen i 3-4 årsåldern. Dessutom är ryggstödet justerbart och kan enkelt vinklas från fasta lägen ned till ett fullt liggläge. Vagnen har också en fempunktsele som kan justeras i höjd och storlek för att passa så många barn som möjligt.

Britax B agile M är även utmärkt för barn som kan önska ta sig en tupplur medan de befinner sig i vagnen. Ryggstödet är justerbart och erbjuder fullt liggläge. Även fotstödet kan placeras i olika lägen, gör att barnen får en utmärkt yta att ligga utsträckta över när de ska sova.

Saker som utmärker Britax B Agile M är de mindre detaljerna såsom dess sufflett med en förlängningsbar solskärm som verkligen kan ge barnet skugga oavsett om sulkyn är i sittläge eller liggläge. Eller möjligheten att enkelt ta av klädseln för rengöring så att du kan hålla vagnen ren på ett enkelt sätt. Britax B-Agile M har dessutom en rymlig varukorg som är lätt att komma åt och som rymmer mycket packning. Som vanligt bör man dock undvika att packa för tungt i varukorgen då det är tydligt att den inte kommer klara alldeles för tung belastning.

Denna sulky har en fotbroms vid det högra bakhjulet, vilket vi uppskattar i rent säkerhetsperspektiv. Däremot saknar den ett ställbart handtag vilket vi gärna ser hos en vagn oavsett om det är en sulky eller en vanlig barnvagn då det gör vagnen mer lättkörd för personer av olika längd. Ett handtag i rätt höjd gör dessutom det lättare att ta sig upp och ner vid nivåskillnader då häveffekten blir lättare.

Fakta om Britax B-Agile M

Produktinformation
Maxvikt 22 kg
Vikt på vagnen 10 kg
Storlek hopfälld (Längd) 69 cm
Storlek hopfälld (Bredd) 55,5 cm
Storlek hopfälld (Höjd) 36 cm
Typ av hjul Punkteringsfria EVA-hjul
Framhjul Svängbara
Ryggstöd Ställbart, fullt liggläge

Höjdpunkter hos Britax B-Agile M

 • Smidig och lättviktig konstruktion
 • Fällbart ryggstöd till fullt liggläge
 • Ställbart fotstöd
 • Fempunkts säkerhetssele
 • Enkel att fälla ihop
 • Stor förvaringskorg
 • Prisvärd

5. Nordic Crown Spin Sulky

Nordic Crown Spin sulky

När det kommer till bästa sulky är Nordic Crown Spin Sulky en imponerande kombination av stil, funktionalitet och komfort. Denna klassiska, sportiga sittvagn är designad med fokus på att göra föräldrars och barns liv enklare och bekvämare.

Med svängbara hjul är Nordic Crown Spin en fröjd att köra. Oavsett om du är ute på en stadspromenad eller utforskar naturen, gör dess punkteringsfria och svängbara hjul det enkelt att manövrera vagnen och bidrar till stabilitet och stadighet.

Föräldrars komfort är lika viktig som barnets, och här gör Nordic Crown Spin Sulky ingen kompromiss. Med bakhjulsfjädring får du en smidig och stötdämpad åktur. Det justerbara fotstödet och det fällbara ryggstödet med tre lägen ger flexibilitet för barnets vila.

En bra sufflett ingår som standard och är utrustad med solkeps och ventilation/fönster med UV-skydd på 40+. Det gör att barnet är skyddat mot solens skarpa strålar samtidigt som det kan njuta av frisk luft.

Ett annat plus i kanten är att det här är en sulky med är höj- och sänkbart handtag, vilket gör det enkelt att anpassa vagnen efter förarens längd.

Nordic Crown Spin Sulky är den perfekta balansen mellan stil och funktion. Med dess sportiga design och höga prestanda är den idealisk för familjer som vill ha det bästa för sina små äventyrare. Medan ditt barn njuter av en bekväm och säker åktur kan du vara säker på att du har en pålitlig partner vid din sida under alla dina äventyr.

Fakta om Nordic Crown Spin

Produktinformation
Maxvikt 23 kg
Vikt 11 kg
Storlek hopfälld (Längd) 86 cm
Storlek hopfälld (Bredd) 53 cm
Storlek hopfälld (Höjd) 35 cm
Typ av hjul Punkteringsfria gummihjul
Framhjul Swivel
Ryggstöd Steglöst fällbart

Höjdpunkter hos Nordic Crown Spin

 • Höj- och sänkbart handtag
 • Punkteringsfria hjul (svängbara framhjul)
 • Stabil vagn som är komfortabel att köra
 • Enkel att fälla ihop
 • Ställbart fotstöd
 • Riktigt bra sulky till bra pris

Andra populära vagnar som vi testat men inte valt ut till topplistan: Thule Spring, Emmaljunga Kite 150, Emmaljunga Kite 250, Baby Jogger City Elite 2. Vi hos Barnfavoriter fortsätter ständigt testa, utvärdera och lista nya produkter som når marknaden för att hålla våra topplistor uppdaterade och rättvisande.

Köpguide: Hitta den bästa sulkyn för dig

En sulky är en oumbärlig följeslagare för föräldrar på språng. Men med det stora utbudet av sulkys på marknaden kan det vara en utmaning att hitta den som passar just dina behov och livsstil. Denna köpguide är utformad för dig som funderar på att köpa en sulky och hjälpa dig att navigera genom alternativen.

Säkerhet är prioritet

När du väljer en sulky är säkerheten det absolut viktigaste. Kontrollera att sulkyn är certifierad enligt gällande säkerhetsstandarder och att den har en stabil ram och en säkerhetssele som håller ditt barn säkert och bekvämt på plats.

Ålders- och viktgräns

Förstå ålders- och viktbegränsningarna för sulkyn. Vissa sulkys är utformade för spädbarn medan andra är mer lämpliga för äldre barn. Viktgränsen är också viktig för att säkerställa att sulkyn har en tillräckligt lång användningstid.

Förutom att kolla maxvikten (som i de flesta fall ligger omkring 20-25 kg) bör du kontrollera hur rymlig sittdel en sulky har. En sulky med rymlig sittdel kan passa bra även för lite större barn. Medan de med en lite mindre rymlig sittdel kan vara obekväm för äldre barn trots att de inte nått maxvikten.

Hjultyp och fjädring

Sulkyns hjultyp påverkar dess prestanda på olika underlag. Punkteringsfria hjul är bekväma och kräver minimalt underhåll. Titta även på om sulkyn har fjädring, vilket kan göra resan jämnare och bekvämare för ditt barn.

Svängbara hjul gör vagnen enkel att manövrera men det kan även vara bra om de går låsa hjulen för att en sulky ska klara av lite svårare terräng. Det här beror helt och hållet på i vilka miljöer du kommer röra dig.

Hopfällning och transport

En av de främsta anledningarna till att föräldrar köper en sulky är att de vill ha en smidig vagn som de kan ha med sig på resa eller som är lätt att lasta i bilen eller annan transport.

En sulky bör därför vara enkel att fälla ihop och transportera. Kontrollera om sulkyn passar i din bil och om den är lätt att lyfta och bära när den är hopfälld. Flera moderna sulky vagnar gör det lätt att fälla ihop vagnen med en hand. Något som vi i testpanelen absolut uppskattar och rekommenderar för alla föräldrar.

Om du vet med dig att vagnen ska lyftas in och ur bil eller annan transport ofta kan det även vara värt att kika på en sulky som väger mindre.

Notera! Baby Jogger City Tour 2 sulky är bäst i test när det kommer till vikt och väger endast 6,5 kg. Trots detta kan den fortfarande transportera barn upp till 22 kilo.

Komfort och justerbarhet

Kolla in sulkyns sitt- och ryggstöd. Justerbara ryggstöd och fotstöd kan göra det möjligt för ditt barn att vila i olika positioner och om din valda sulky erbjuder ett helt plant liggläge är det riktigt bra. En bekväm sits och en täckande sufflett för att skydda mot sol och regn är också viktiga faktorer.

Ett handtag som går att justera i höjd är en annan bra egenskap som gör vagnen enkel att anpassa i höjd beroende på förare. en bekvämare och mer ergonomisk upplevelse helt enkelt.

Tillbehör och extrafunktioner

Vissa sulkys levereras med extra barnvagnstillbehör som regnskydd, mugghållare eller en extra stor varukorg. Överväg vilka extra funktioner som kan vara användbara för dig och ditt barns behov.

Vissa föräldrar har mer än ett mindre barn och kan vilja ha sulky där man kan montera en ståbräda, för en annan kan det vara viktigare med möjligheten till en större sufflett etc.

Pris och Budget

Sulkys finns i olika prisklasser. Innan du väljer en sulky, sätt upp en budget och hitta ett alternativ som passar din ekonomi samtidigt som den uppfyller dina krav på säkerhet och funktion.

Recensioner och kundomdömen

Läs recensioner och kundomdömen om den sulky du överväger. Detta ger dig insikt i hur andra föräldrar har upplevt produkten och dess prestanda i verkliga situationer. Det kan även vara värt att kolla in vad vår testpanel rekommenderar här ovan.

Sulky bäst i test

Vad är en sulky?

En sulky, även känd som en sulkyvagn eller paraplyvagn, är en typ av barnvagn som är lätt, smidig och vanligtvis används för äldre spädbarn och småbarn som kan sitta själva. Sulkyvagnar är kända för sin enkelhet och portabilitet. Här är några typiska egenskaper och kännetecken för sulkyvagnar:

 1. Lätt och kompakt: Sulkyvagnar är konstruerade för att vara lätta och enkla att hantera. De är vanligtvis tillverkade av aluminium eller andra lätta material, vilket gör dem idealiska för resor och korta utflykter.
 2. Sittvagn: Sulkyvagnar har en upprätt sittställning, vilket passar för barn som är tillräckligt gamla för att sitta själva. De har ofta en enkel sits med en säkerhetssele för att hålla barnet säkert.
 3. Smidig och manövrerbar: Sulkyvagnar är kända för sin enkelhet när det gäller manövrering. De har oftast små hjul och är lätta att styra, vilket gör dem perfekta för promenader i staden eller snabba ärenden.
 4. Hopfällbar: Många sulkyvagnar är hopfällbara och tar därför minimalt med plats när de inte används. Detta gör dem praktiska att förvara i bilen eller hemma.
 5. Begränsad förvaringsplats: Eftersom sulkyvagnar är kompakta, har de oftast mindre förvaringsutrymme än mer fullfjädrade barnvagnar. Du kan förvänta dig färre fickor och förvaringsmöjligheter.

Vanliga frågor: Bästa sulkyn – bäst i test

Vilken är den bästa sulkyn?

Svaret beror på dina specifika behov och preferenser. I vår artikel kommer vi att lista och recensera flera olika sulkyvagnar som rankas högt enligt olika kriterier. Det bästa valet för dig kan variera beroende på faktorer som ditt budget, dina krav på bekvämlighet, och ditt barns ålder.

Vilken är den smidigaste barnvagnen?

Smidighet kan variera mellan olika modeller och märken. När du letar efter den smidigaste sulkyvagnen bör du överväga faktorer som hjulens typ, vändbarhet och manövrerbarhet.

Vår köpguide kommer att ge dig tips för att hitta en sulkyvagn som är enkel att styra och manövrera.

När börjar man använda en sulky?

Sulkyvagnar är vanligtvis lämpliga för barn som kan sitta själva, vanligtvis vid cirka 6 månaders ålder. Det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer och ditt barns utveckling när du bestämmer när du ska börja använda en sulkyvagn.

Vilket märke på barnvagn är bäst?

Det finns många kvalitetsmärken när det gäller sulkyvagnar. Populära märken inkluderar Bugaboo, UPPAbaby, Baby Jogger, Britax, och många fler. Vilket märke som är bäst kan bero på dina specifika preferenser och behov.

Vad är skillnaden mellan en sulky och en sittvagn?

En sulkyvagn är vanligtvis en lätt och kompakt barnvagn som är idealisk för äldre spädbarn och småbarn.

En sittvagn är vanligtvis mer robust och kan användas från födseln med ett babyskydd eller liggdel.

Sulkyvagnar är mer portabla och smidiga för resor och korta utflykter, medan sittvagnar erbjuder mer funktioner och komfort.

Vilken vagn är lämplig för en 2-åring?

För en 2-åring kan en sulkyvagn vara ett bra val eftersom de är tillräckligt gamla för att sitta själva. Du bör leta efter en sulkyvagn med en bekväm sits och justerbara säkerhetsbälten. Se till att vagnen har tillräckligt med utrymme och viktkapacitet för ditt barns storlek.

Vår artikel kommer att inkludera rekommendationer för sulkyvagnar som passar för 2-åringar.