Barnvagnstillbehör

När det kommer till valet av barnvagn finns det mycket att fundera över. Du bör dock inte glömma bort att ta hänsyn till användbara barnvagnstillbehör. Vilka tillbehör som finns tillgängliga och kan passa dig och din bebis, beror delvis på vilken vagn du valt och delvis på din livsstil.

I denna artikel kommer vi hos barnfavoriter.se att kika närmare på vanliga och användbara barnvagnstillbehör. Vi listar produkterna efter kategorierna; ”nödvändiga”, ”praktiska” och ”kul att ha”.

Nödvändig: Skötväskor

Skötväskor är ett viktigt tillbehör för föräldrar som har små barn. En väl packad och genomtänkt skötväska kan förenkla livet mycket för föräldrar på språng.

Det finns mängder av olika typer av skötväskor tillgängliga på marknaden, inklusive blöjryggsäckar, bärväskor och andra innovativa lösningar. För att få ut det mesta av din skötväska behöver du se till att välja en skötväska med tillräckligt stor kapacitet för att rymma alla nödvändiga saker som blöjor, extrakläder, snacks och våtservetter.

Det är bra om väskan har många fack så att du på ett enkelt sätt kan organisera innehållet och hitta det du söker efter. Tänk även på att välja en väska som kan fästas på din vagn och som är tillverkad i ett material som är tåligt och hållbart. Kika in vår guide för att hitta den bästa skötväska för dig som har allt som du önskar!

Nödvändig: Myggnät

Ett myggnät kan kanske verka överflödigt för en del men oavsett var du befinner dig i Sverige är risken stor att du stöter på mygg. Det sista du önskar är att din sovande bebis utsätts för en svärm och får stå ut med de kliande bölderna.

Många gånger ingår det myggnät när du köper en nya vagn, men om så inte är fallet för dig så rekommenderar vi att du investerar i ett heltäckande myggnät som är lätt att dra på när det krävs.

Myggnät är ofta en billig investering men som gör stor skillnad, och med rätt myggnät kan du slippa oroa dig för att ditt barn ska bli biten när den vilar i den svala sommarskuggan, eller när du är på promenad i skogen.

Nödvändig: Regnskydd

Även regn är en del av livet, särskilt i Sverige, så det är viktigt att se till att du har ett regnskydd till din barnvagn. Ett regnskydd av hög kvalitet ska passa lätt och bekvämt på din barnvagn, hålla drag ute och tillåta tillräckligt med luftflöde så att ditt barn har det bekvämt.

Det finns olika typer av regnskydd för vagnar och oftast kan det vara bra att köpa den variant som tillhör just din modell av vagn. Om du inte hittar en sådan finns det dock regnskydd som är skapade för att passa en mängd olika ligg och sittvagnar. Oavsett vad så är det viktigaste att du håller vagn och bebisen i den torr.

Nödvändig: Åkpåse

Vi har placerat åkpåse/sovpåse under kategorin nödvändigt, trots att det naturligtvis beror mer på vilket väder ni kommer ha. Att ha en åkpåse är naturligtvis ingen nödvändighet mitt i sommaren, men om du vet med dig att det kommer vara kall höst eller vinter ute så kan det vara värt investeringen. På så vis kan du vara säker på att din baby håller sig varm när den befinner sig i barnvagnen.

En åkpåse kan naturligtvis ersättas med en vinteroverall, men ibland kan det kännas betydligt enklare med en åkpåse. Och när det är riktigt kallt kan det finnas behov för både och.

Nödvändig: Sufflett/Parasoll

sufflett barnvagnstillbehör

Parasoller och suffletter kan vara viktiga tillbehör för barnvagnen. Åtminstone under sommarmånaderna, eftersom de ger skugga från solens strålar och eventuella förbipasserande skurar.

Vagnar har alltid en inbyggd sufflett men ibland går det att köpa suffletter som är avsedda att ge mer skydd. Du behöver sällan investera i både sufflett och parasoll utan väljer det som passar bäst hos er.

Fördelarna med de flesta parasollerna är att de är lätta att installera och kan justeras i önskad vinkel. Dessutom är där ett bättre flöde av luft. En bra solsufflett kan sätta hela barnet i skugga men bör även ha öppningar för ordentligt luftflöde.

Praktisk: Mugghållare

Det är knappast en nödvändighet men visst är det praktiskt?! En mugghållare ger dig ett bekvämt sätt att förvara drycker och snacks när du är ute och promenerar med din skatt.

Det finns många olika typer av dryckeshållare, bland annat sådana som kan fästas på sidan av barnvagnens styre eller på själva ramen. Det är viktigt att hitta en som är tillräckligt stabil för att den inte ska spilla men det är även bra om den är lätt att fästa och ta bort.

En mugghållare kan även vara en säkerhetsfråga, då den gör det möjligt för dig att hålla i din barnvagn med båda händer.

En annan praktisk sak för sin barnvagn (men även säng eller babyskydd)! Att ha en barnvagnsvaggare så man har händerna fria, ifall bebis har svårt att sova utan att bli vaggad. Läs mer här – listan över bästa barnvagnsvaggare är listad.

Praktisk: Adapter för babyskydd

De flesta barnvagnar levereras inte med en adapter för babyskydd, så om du vill ha en måste du köpa en separat adapter. Det är för att inte alla adaptrar passar alla babyskydd och kanske inte just den barnvagnen du har, så därför gäller det att kolla noga.

Adaptrar för babyskydd kan vara mycket användbara när du reser eller går ut på dagen med barnvagn. De är ofta lätta att fästa och ta bort från din barnvagn, vilket gör det lättare att växla mellan bilen och barnvagnen utan att till exempel behöva väcka din sovande bebis.

Det här är inte ett måste sett till produkter för din baby, men om du har möjlighet att använda adaptrar på din barnvagn för att kunna placera babyskyddet istället för liggdel eller sittdel, så kommer du med största sannolikhet uppskatta bekvämligheten.

Praktisk: Ståbräda

mugghållare ståbräda sufflett barnvagn

En annan praktisk, men inte oumbärlig sak för en barnvagn är en ståbräda. Denna fästs vanligtvis på baksidan av barnvagnen och gör det möjligt för ett äldre barn (vanligtvis 3-5 år) att åka med.

Även om detta inte är nödvändigt barnvagnstillbehör kan det vara ett bra sätt för småbarn att få upp trötta fötter från marken när ni är ute och reser, och kan många gånger rädda dig från att behöva en duovagn eller en extra resevagn till ditt lite större barn. Du hittar flera modeller på marknaden, både med och utan sits på.

Praktisk: Sittdyna

Sittdynan är ett ofta förbisett, men ändå mycket praktiskt tillbehör som kan vara ett bra komplement till din vanliga barnvagn. Den kommer inte bara att göra åkturen bekvämare för ditt barn, utan du kommer också att upptäcka att den bidrar till att minska den mängd rengöring och underhåll som du behöver göra på din barnvagns klädsel. Det är särskilt viktigt om du lämnar ditt barn i barnvagnen när det sover, eftersom dynan minskar det slitage som kan uppstå.

Det är inte alla sittdynor som levereras med ett eget överdrag; om du vill ha extra skydd för din klädsel är det inte omöjligt att du hittar ett separat överdrag.

Tips! För att hålla ditt barn svalt under varma sommardagar kan vi verkligen rekommendera att använda dig av en fläkt som är anpassade för barn. Läs mer här; Bästa barnvagnsfläkt!

Kul att ha: Leksaker

leksaker barnvagnstillbehör

Det är helt naturligt att föräldrar vill skämma bort sina barn, så varför inte göra det med leksaker? Men leksaker fyller fler funktioner än att skämma bort våra barn. Det finns gott om olika barnvagnsvänliga leksaker som ger stimulans, underhållning och komfort i farten.

Du kan välja mellan olika typer av leksaker beroende på barnets ålder och preferenser. På så sätt har din baby alltid något att hålla sig sysselsatt med under promenaderna och kommer förhoppningsvis inte bli uttråkad och vilja upp lika fort.

Leksaker är kanske inte typiska tillbehör till barnvagnar men det finns gott om leksaker som är anpassade och säkra för ändamålet.

Det finns mängder med barnvagnstillbehör till din barnvagn

Du kommer snart att märka att det finns mängder av barnvagnstillbehör till din barnvagn på marknaden. Långt ifrån alla är nödvändigt, men en del saker kan vara måsten och andra kan helt enkelt göra upplevelsen att promenera med din baby i barnvagn ännu mer härlig.

Så nu vet du vilka viktiga och praktiska barnvagnstillbehör du behöver för en lyckad tur med din barnvagn! Se bara till att välja rätt produkter för just din barnvagnsmodell, och njut sedan av trevliga promenader!